הצילו, ג'וק-
אתם יושבים על הספה וצופים בטלוויזה, לפתע, מזוית העין אתם מבחינים בתנועה של משהו קטן ושחור. אתם מביטים לכיוונו ורואים שזה תיקן (או ג'וק בלשון העם). האמיצים שבינינו יטפלו בו במקום, בעזרת נעל, מטאטא או ריסוס ביתי. הפחות אמיצים, סביר להניח, יחפשו למחרת טלפון של חברת הדברה.
אז מה עושים?
במידה ונתקלתם בתיקן אחד, אין זה אומר שמיד צריך להתקשר לחברת הדברה. ניתן לרסס עליו חומר הדברה ביתי הניתן לקנייה בכל סופר, שיבצע את המשימה. יש לרסס בפינות החדר שבו הופיע התיקן, מתחת למיטות, בארון שבו מאוחסנת האשפה וכ'ו. היה והופיעו עוד תיקנים (רבייתם מהירה) ולא הצלחתם לפתור את הבעיה, יש להתקשר לחברת הדברה.
מה לבדוק כשמזמינים חברת הדברה?
כאשר מזמינים חברת הדברה, יש לבדוק את הדברים הבאים: ראשית, לוודא שברשותם רישיון הדברה. כמו-כן, לכמה זמן צריך להיעדר מהבית לאחר הריסוס? האם החומר מזיק לחיות מחמד ואם כן, לכמה זמן יש להוציאן מהבית? כמה זמן אסור לשטוף את הרצפות לאחר הדברה? האם ישנה אפשרות של הדברה חוזרת ומתי אנו זכאים לקבלה?
אילו סוגי הדברה ישנם?
קיימות מספר אפשרויות הדברה ביתית: הדברה מכאנית - כוללת שימוש במלכודות מסוגים שונים. הדברה כימית - שימוש בחומרי הדברה לקטילת חרקים, המבוססים על תרכובות כימיות. הדברה משולבת - עיקרה הוא שילוב של מספר שיטות, תוך פעולות מנע לכניסת חרקים ומזיקים, כגון איטום פתחים והתקנת רשתות. הדברה אלקטרונית - זוהי שיטת "עשה זאת בעצמך" שבה ניתן לרכוש מכשיר הפועל על תדרים שאוזן אנושית לא יכולה לשמוע. תדרים אלו לא נעימים לאוזני המזיקים ומבריחים אותם מהמקום.
הדברה,הדברות,הדברת בתים,הדברת דירות
מה לעשות בכדי לחסוך ההדברה?
בכדי לחסוך מראש הדברה, יש להתייחס למניעה. ישנם מספר דגשים שעליהם יש לשמור בכדי למנוע כניסת מזיקים: ראשית, ניקיון! הסבירות להמצאות מזיקים בבתים שבהם רמת הניקיון גבוהה, נמוכים יותר. אין להשאיר שאריות מזון פזורות, או מיכלים פתוחים. יש להמנע מלהשאיר כלים מלוכלכים בכיור לאורך זמן. יש לאטום פתחי ניקוז ע"י מסננת או פקק ולסגור את פחי האשפה.